Honningbedømmelse

Af  Pia Harder
29. oktober 2021

Honningbedømmelse tirsdag d. 26.10.2021.
Igen i år blev honningbedømmelsen afholdt på Food College Rørdalsvej 10.

Allerede inden vi ankom, var dommerne  Thomas Farsinsen og Lise Holmgaard i fuld gang med at bedømme de honninger, der var blevet indleveret dagen før hos kasseren.
Da de 44 tilmeldte havde indrettet sig ved de runde borde med lidt koldt at drikke, bød formanden Tord Marius Lorentsen velkommen til aftenens arrangement.

Derefter blev ordet givet til aftenesns fredragsholder Brian Christiansen, som havde taget sin hustru Kristina med. Han førte os igennem det, han kaldte ”vores birejse”. Han fortalte, at rejsen startede med, at han havde en interesse i at brygge mjød, men syntes, at honningen var for dyr. Så derfor anskaffe han sig først en bifamilie, så en mere. Han havde gennem det første par år mange udfordringer med bierne blandt andet med sværmning mv.

Brian brygger mjød med forskellige smagsvarianter, blandt andet en med vanilie og æblesaft. En med kirsebærsmag. Og selvfølgelig også den helt rene.
Der var mulighed for smagsprøver, hvilket de fremmødte flittigt benyttede sig af. Hele 6 flasker blev tømt.
Efter Brians foredrag var der spørgsmål og snak ved borderne, indtil der igen blev åbnet ind til dommerpanelet i det tilstødende lokale.

Dommerne udtalte efter bedømmelserne:
"Året Honningbedømmelse var en svær en, da kvaliteten af honningerne var meget høj.

Alle honninger scorede max point i renhed af både honning og emballage.
Nogle glas havde en del luftbobler i honningen og på toppen. Det ser ikke så pænt ud.

Ellers var det konsistensen der skilte vandene.
Et par stykker var nærmest flydende og andre stenhårde.

Men alt i alt fine Honninger, men der er stadig lidt at arbejde med."

Formanden Tord Marinus Lorentsen uddelte herefter bedømmelsespapirer til nr 5,4,3,2 og pokal samt diplom til vinderen Knud Poulsen.

Derefter var der syn på de bedømte honningglas , og man kunne hente sit eget bedømmelsesskema , hvilket gav anledning til meget snak ved bordene.

Herefter blev der serveret en dejlig 3 retters menu, tilberedt af  Food College kokkene Thomas Farsinsen og Lise Holmgaard 

Menuen:

  • Kartoffel-jordskokkesuppe med bagt torsk toppet med stegte kartofler, syltede bøgehatte og purløg
  • Svinemørbrad med svampeforårsrulle selleripure, grillet selleri og porre, pebersauce og små kartofler med kryddersmør
  • Panna cotta med puré af brombær og rabarber
  • Kaffe og kransekag

    Hertil 1 glas Vin  eller Øl/Vand


Stor tak til Thomas Farsinsen og Lise Holmgaard  for en dejlig mad-oplevelse og deres kyndige bedømmelse.
En hyggelig aften med megen dejlig snak og hygge, samt erfaringsudveksling ved bordene.

 Resultatet af konkurrencen 2021:

Placering Navn Point
1 Knud Poulsen 99,00
2 Niels Ørnbøl 98,60
3 Jørgen Bendsen 98,00
4 Janne Skagbæk 97,60
5 Børge K. Nielsen 97,50
6 Evan Lund 97,20
7 Bent Lauritzen 96,40
8 Børge Thomsen 96,20
9 Johannes Svaneborg 95,20
10 Peer Nielsen 94,00
11 Amir Arabi 91,20
12 Henrik Müller Jensen 90,90
13 Mette Christensen 90,80
14 Flemming Urth 90,50
15 Peter Møller 86,70
16 Brian Westergaard Pedersen 86,00
17 Lars Topp 84,20
18 Søren Andersen 82,00

 

PDF Se bedømmelserne