logobi

Orientering fra Aalborg Biavlerforening
august 2016

Af Tina Buth Rasmusseen

Efter endnu en sommer, som kun regnfrakke- og paraplyfabrikanter kan være tilfredse med, er bierne ved at blive gjort vinterklare. De fleste har haft et middelmådigt til dårligt honningudbytte. Kun Ole Juul Nielsen har haft et godt udbytte, så de fleste af os andre håber nok på en bedre sommer 2017.

Den årlige generalforsamling afholdes den 20. september 2016, og bestyrelsen skal opfordre medlemmerne til at møde op. Det er som altid, når foreningens medlemmer er samlet, en hyggelig aften, hvor man uforpligtende har lejlighed til at give sin mening til kende om foreningens virke.

Bemærk at årets sidste sammenkomst i Lundby Hedehus afholdes den 12. november.
Der vil blive vist hvordan man Oxalsyre-behandler, og der sælges afvejet oxalsyre til 5 kr. portionen, som rækker til 5 familier.
Oxalsyre-behandlingen er den sidste behandling i den sikre strategi. (Som består af: Dronefratagning, Myresyrebehandling og Oxalsyrebehandling). Behandlingen skal foretages når bifamilien har så lidt yngel som muligt, da oxalsyren ikke virker bag forseglet yngel. Det plejer at passe med at man foretager det først i december efter en kuldeperiode.

Husk vores hjemmeside, www.aalborgbiavl.dk , hvor alle forhold om foreningens virke og kontaktoplysninger vil være opdateret hele tiden.
På hjemmesiden www.aalborgbiavl.dk/stadepladsen vil det også være muligt at få optaget indlæg, annoncer og fotos fra medlemmerne. Bidrag sendes til bestyrelsen.
Se også vores nye billedbog www.aalborgbiavl.dk/galleri/billedbog


Husk også Danmarks Biavlerforenings hjemmeside www.biavl.dk , hvor der er et forum med tusindvis af emneopdelte indlæg fra medlemmerne. På denne hjemmeside findes der også mange faglige temaer.

PROGRAM FOR EFTERÅRET 2016

Foreningens aktiviteter finder sted på tirsdage kl. 19, hvis ikke andet er nævnt.

Tirsdag, den 6. september
Finder det afsluttende møde i skolebigården sted. Vi sørger for, at bigårdens materiel og lager er klar til vinteren.

 

Tirsdag, den 20. september
Afholdes ordinær generalforsamling. Se vedlagte dagsorden m.v. Der serveres en forfriskning og lidt mad.

 

Tirsdag, den 18. oktober kl. 19
Afholdes årets honningbedømmelse på Food College, Rørdalsvej 10, 9000 Aalborg. Honningen vil blive bedømt af kyndige dommere. Honning til bedømmelse skal indleveres dagen før, mandag den 17. oktober i tidsrummet kl. 17 til 19 til Niels Ørnbøl, Vingen 4, 9210 Aalborg SØ.
Man kan højst deltage med 1 glas rørt honning pr. medlem. Husk ingen etiketter på glas til bedømmelse! Da det gerne skulle være anonymt for dommerne.
Alle får bedømmelseskort på sin honning, og dommerne vil efter bedømmelsen kommentere bedømmelserne. Medens dommerpanelet arbejder, vil der blive vist en film om biavl i forskellige lande. bl.a. Schweiz, Kina og Amerika.
Filmen indeholder nogle fantastiske optagelser af en dronning der kryber, og en parring i luften.

Deltagelse i dette arrangement koster 40 kr. pr. person

 

Lørdag, den 12. november kl. 13
Afholdes årets sidste sammenkomst i Lundby Hedehus. Oxalsyrebehandlingen gennemgås, og der vil blive serveret gløgg og æbleskiver. Det vil være muligt at købe afvejet oxalsyre.