Sennep

Hjemmelavet sennep

Denne sennep kræver ikke mange ingredienser og den er let at lave. Du får cirka fire små glas hjemmelavet sennep ud af denne portion. Men jeg bliver nødt til at advare dig; lad være at lugte til blandingen – det bringer tårerne frem i dine øjne, hvis du gør og så er det en stærkt vanedannende sennep.

Til fire-fem små glas skal du bruge:

100 g sennepsfrø/sennepskorn – du kan få dem i de fleste større supermarkeder
200 ml. hvidvinseddike – jeg brugte en ganske almindelig en af slagsen, ikke en vanvittig dyr én
1 spsk. gurkemeje
4 spsk. fast honning – store spiseskeer

Du får det bedste resultat, hvis du lader dine sennepsfrø ligge i blød i hvidvinseddiken i minimum 8 timer, f.eks. natten over.

Når dine sennepsfrø har ligget i blød natten over, kommer du den i din blender sammen med honningen og gurkemejen.

Blend blandingen godt, indtil frøene er næsten helt opløste. Det tager 7-8 minutter. Er du til en mere grovkornet sennep, skal de selvfølgelig blendes i lidt kortere tid. Prøv dig frem med den konsistens, du synes er passende.

Senneppen skal trække i en uges tid i køleskabet. Den skal lige have tid til at udvikle smag. Jo længere tid, den får lov til at stå i køleskabet, jo bedre smag.