Honninghjerter
275g honning
1 dl farin
1 tsk kanel
1 tsk nelliker
½ tsk ingefær
1 æg
1 tsk natron
400g mel
Glasur
4 dl flormelis
ca 1 æggehvide (pasteuriseret)
Smelt sukker og honning i en gryde ved svag varme. Lad det svale lidt og rør ægget i.
Bland mel, natron og krydderier og ælt det i dejen.
Læg dejen køligt et par timer, til den er helt kold og fast, eller lad den hvile til næste dag. Kan sagtens stå i op til en uge.
Rul dejen ud i lidt under ½ cm tykkelse og udstik den med hjerteforme. Bag kagerne i 8-10 min ved 175 grader på midterste ovnrille.
Afkøl kagerne på en rist, inden kagerne pyntes med glasur. Hertil røres flormelis og æggehvide sammen. Mængden afhænger af æggehvidens størrelse, men prøv først med ca halvdelen af æggehviden og tilsæt derefter resten lidt efter lidt, til glasuren har en passende konsistens.
Kom glasuren i en plasticpose og klip et ganske lille hjørne af og pynt kagerne.
Når kagerne er pyntet, skal de tørre og bør ikke lægges oven på hinanden, for så knækker glasuren.
Kan dyppes i overtrækschokolade. Den smeltede overtrækschokolade kan tilsættes en lille smule palmin. Så er den mere medgørlig.