Sorbet, mousse og müsli

Fra Bente og Lars Hasagers sølvbryllup

 

I aften skal I smage en dessert bestående af sorbet, mousse og müsli. Vi har fået Thomas Johansen, som er Køkkenchef på Juliane til at lave en dessert med basis i vores egen nyslyngede honning. Håber at den smager jer. I kan tage opskriften med hjem og har i lyst, kunne i prøve at gøre ham kunsten efter.

 

God fornøjelse

 

 

Skyr sorbet

200 g. skyr

20 g. citronsaft

1 blad husblas

200 g. vand

125 g. honning

30 g. glukosesirup

 

Skyris kan laves dagen i forvejen. Udblød husblas i koldt vand. Kog vand og honning op, og tilsæt glukosesirup. Tilsæt husblas og rør. Skyr og citronsaft blandes i, og sorbeten køres på ismaskine. Gem i beholder i fryseren indtil brug. Kan med fordele tages ud lidt før brug.

 

 

Honningmousse

4 æggeblommer

50 g. sukker

2 blade husblas

100 g. honning, flydende

0,5 l flødeskum

2 spsk. Citronsaft

 

Æggeblommer og sukker piskes hvidt og luftigt. Husblas udblødes i koldt vand. Citronsaften og en skefuld honning lunes i en gryde, og husblas smeltes heri.

Tag gryden fra varmen, og rør resten af honningen i. Lad det køle af i fem minutter på køkkenbordet.

Honning vendes forsigtigt sammen med æggeskummet, til sidst vendes den piskede fløde i.

Moussen hældes i en stor skål, ovenpå en kage, eller i små portionsglas.

Stilles herefter på køl i 2-3 timer, til den har sat sig

 

 

Honningristet müsli

100 g. ahornsirup
100 g. honning
3 spsk. solsikkeolie eller anden neutral olie
175 g. havregryn eller en blanding af havregryn og eks. speltflager
75 g. mandler groft hakkede med skal. Der kan også bruge hasselnødder eller andre nødder.
50 g. græskarkerner
En smule salt

 

Forvarm ovnen til 130C, varmluft.
Bland ahornsirup, olie og honning i en kasserolle og sæt den over svag varme. Varm igennem så den bliver flydende. Bland imens de øvrige ingredienser i en skål og rør godt sammen.
Hæld den opvarmede sirup over blandingen i skålen og rør godt igennem – alle kerner og havregryn skal være fugtet af sirup blandingen.
Fordel blandingen på 2 bageplader – laget må ikke være tykkere end 1 cm. Stil pladerne i ovnen i 20 minutter. Tag dem ud af ovnen og bland det på pladerne – udefra og ind. Sæt pladerne tilbage i ovnen – hvis du ikke laver det på varmluft, var det måske en ide her at bytte om på pladernes placering i ovnen.
Bag i ca. 15-20 minutter mere – pas på det ikke bliver for mørkt – så bliver det bittert.
Når du tager pladerne ud – da rør lidt rundt i det igen – det er nok stadig lidt blødt – men bliver sprødt – når det køler helt af. Rør gerne af og til i blandingen imens det køler af.
Opbevar din skønne müsli i en lufttæt beholder og spis indenfor 1 måned – men det bliver vist ikke et problem.