Farvel til Lundby Hedehus og goddag til Østerådalen

Af Janne Skagbæk Jensen
18. april 2017

Intro

Det må med sande siges at være lidt vemodigt - for på dette sted i Lundby Krat var det den 18-04-2017 sidste gang, at vi skulle samles og mødes til opstart af skolebigården.

Desværre var det også denne aften koldt og lidt blæsende, så vi måtte nøjes med snakken om bierne, og se stedet hvor foreningen har holdt til og bierne haft deres daglig flyveture til dags dato.

Formanden bød velkommen udenfor på gårdspladsen til endnu en dejlig sæson i Aalborg Biavlerforening, og vi sang den fortrykte sang: Vore små venner, på melodien: Jeg er havren. Samtidigt nød vi et glas eller som nogen to af den smagfulde skønne mjød, som Marius har brygget på gården i Stae.


Hørte lige nogen kommentere, at jo mere de smagte på denne gyldne vin, jo bedre blev den. Apropos mjød brygning som sidst var meget populært for 600 år siden i middelalderen, og desuden verdens ældste alkohol, er det faktisk ved at blive den hippeste drik. Måske det har noget at gøre med trenden at lave mad fra bunden. I USA er mjød salget steget i 2015 med 40%. Læs evt. mere her: http://www.euroman.dk/gastro/mjod-verdens-aldste-alkohol-er-den-hippeste-nye-drikke-trend

Der blev selvfølgelig kigget op til bistaderne - især af de nye kursister, men dog ikke åbnet. Da aftenen var ved at gå på hæld, mødtes vi alle sammen indenfor i det lille, hyggelige og lavloftet stuehus til råhygge, masser af gode råd og klog bi-snak. Kirstine stod som sædvanligt i det lille køkken og sørgede for den varme kaffe, som vi kunne lune os på.