Flyttedag

Af Janne Skagbæk Jensen  
22. april 2017

FlyttedagIntroSå fik vi flyttet vores skolebigård ud til Østerådalen.
Det gik helt fantastisk. Sikke et fremmøde!
Vi gik i gang klokken 9 lørdag morgen, og allerede klokken 10 var alt materiel og bifamilier læsset på de mange trailere og varevogne.

Så gik turen til Østerådalen i samlet kolonne.
Vel fremme begyndte et sjak straks at lave fundamenter til staderne, mens andre sørgede for at materiellet blev båret hen og ind i vores nye pavillon.

Klokken 11:30 var alt klappet og klart, og bierne kunne lukkes ud i den dejlige natur. Det skulle de ikke have at vide to gange. Der gik ikke langt tid, så kom de første trækbier tilbage med pollenbukserne fulde.
Desværre var der to familier i opstabling som var døde. Ikke pga. sult, da staderne var meget tunge. De vil blive undersøgt på tirsdag for årsag.

Så der er 6 nu bifamilier i skolebigården – 3 i trugstaderne og 3 i opstablingskasserne. Der mangler også en bifamilie, som vil ankomme inden så længe til den nye Bi-pavillon. Det er et spændende projekt i samarbejde med Aalborg Kommune, hvor der indenfor vil være et undervisningslokale med store plakater på væggen, og der vil stå en bifamilie i opstablingskasser, med et kig igennem til hvert magasin i form af vinduer, og med flyvehul ud igennem væggen. Fremadrettet er det meningen, at det skal passes af Aalborg Biavlerforening og bruges sammen med Aalborg Kommune til skoleundervisning.

Bestyrelsen sigerTusinde tak til alle jer der mødte op og gav en hånd med, der kan det rigtig mærkes, hvor skønt det er at være samlet i en forening, det gør det hele noget sjovere. TAK ?!!!

 

Søndag satte vi bilen på p-pladsen og gik en tur i området. Solen skinnede fra en blå himmel kun med lidt skyer på, og det blæste lidt, men der var bare så hyggeligt og en god atmosfære med masser af voksne og børn, løbere såvel som cyklister. Der blev fodret ænder, og nogle af børnene var desuden ude på krible krable fiskeri ved en af de mange små søer med fiskenet og fangede bitte små fisk, alle var de ude at nyde naturen og solens stråler. Og der er et væld af natur med marker, vandhuller, søer, fisk, dyr, fugle, pollenrige og givtige blomster, buske og træer. Der er masser af borde og bænke, bålsted og hundeskov. Jo der skal vi nok komme til at trives, om ikke andet så vil vores små venner stor elske området, og de har allerede besigtiget og godkendt området og taget deres første flyveture for længst. Vil også opfordre jer til en gå-, løbe-, cykeltur, eller måske tage hele familien med til frokost i det fri.

Vi glæder os til et forhåbentlig lunere vejr og nyde Østerådalen sammen med jer.

Velkommen