Opstart i skolebigård 2019

Af Janne Skagbæk Jensen

 Ashampoo Snap 2017.04.27 18h18m47s 001 Solen, det lunere vejr og mirabellerne har med deres blomster i tusindvis og himmelske dufte, sendt os de første signaler.
Det er forår, og det er en fryd for vi biavlere. Med foråret hører der også opstarte i Aalborg Biavlerforeningen i Østerådalen.
Der var rigtig flot fremmøde tirsdag d. 23-04-2019 af både gamle og nye medlemmer.
Som sædvanligt samledes vi udenfor klubhuset, hvor formanden Tord Marius Lorentsen bød velkommen til en ny spændende sæson. Små glas med verdens ældste alkohol også kaldet mjød blev budt rundt. Mjøden er af nogen hadet og af andre elsket. I år kunne man vælge mellem en rød og en hvid af slagsen, leveret fra formandens egen produktion på gården i Stae.

Miljøbevidste som vi biavlere selvfølgelig også er, blev vores lille trykte genbrugs bi-sang, ”Vores små venner” delt rundt, og der blev sunget på melodien ”Jeg er havren” af den kendte danske digter Jeppe Aakjær (1866-1930). Men hvor stammer teksten der bruges i skolebigården fra? Rundt i min søgen kom det frem, at Jeppe Aakjær har skrevet fortællingen ”Når bierne sværmer” fra 1904, måske denne var værd at kigge nærmere på. Sangen vi sang denne tirsdag, blev smukt akkompagneret af fuglekvidder fra de mange trætoppe og rappen fra ænder i søen ?

Efter vores fælles skål og ønsket om et rigtig godt honning-år til alle, gik vi i skolebigården, hvor der var stor aktivitet. Lige nu ser det ud som en rigtig fin sæsonstart. På grund af det gode vejr, hvor solen har skinnet fra en skyfri himmel i en længere periode, var der godt gang i bierne. Der skulle allerede fyldes op med ekstra tavler og magasiner i henholdsvis opstabling- og trugstader. Der blev kigget på æg og yngel og såmænd om vi ikke også lige så dronningen. Hun gik majestætisk rundt og havde travlt, og ikke så meget som ænsede os. Der blev talt om droner og stillet mange spørgsmål. Mange fik også her deres første debut i bigården, og snuset til hvad det vil sige, at have bierne flyvende helt tæt på, det er lidt anderledes end at sidde på skolebænken.

Aftenen sluttede med fælles kaffe i klubhuset. Der blev snakket meget om bierne og blomsterne. Alle både nye og gamle medlemmer er altid velkomne til vores fælles klubaftener om tirsdagen. Her vil staderne blive gennemgået, og man kan efterfølgende gå hjem og lave det samme i sin egen bigård.

Ønsker jer alle en skøn og lærerig sæson – med bier ved man aldrig.