Opstart i skolebigård 2018

Af Janne Skagbæk Jensen
24. april 2018
 Billede 24 04 2018 19.16.09På kalenderen stod der den 24-04-18 opstart i skolebigården. Vejret var, som der kan forventes på denne årstid, lidt koldt og blæsende, men solen skinnede dog igennem.

Det er 144. gang at der er opstart i Aalborg biavlerforening, med flere forskellige adresser og flere forskellige navne. Men helt sikkert er det 2. gang, at der blev indbudt til opstart i Østerådalen.

Rigtig mange medlemmer var mødt op, og vi samledes udenfor klubhuset på den store grønne plæne, med vúe til både sø og skov. Den nye sæson blev budt hjertelig velkommen af vores formand Tord Marius Lorentsen. Sædvanen tro blev der sunget fællessang med vores genbrugs bisang på melodien: Jeg er havren, som pænt blev samlet sammen og klar til næste års brug.
Sædvanen tro blev der også budt på et lille glas mjød, brygget af formanden Tord Marius Lorentsen  på gården ved Stae.
Engang ville jeg have benægtet, at der nogen sinde skulle komme til at stå mjødbrygning på min - to do liste, dog kun fordi drikken overhovedet ikke smagte mig. Men nu syntes smagsløgene at have ændret sig. Mjøden bliver bedre og bedre for hvert år. Alderen vil nogen tænke…. Ved ikke om det har noget at gøre med, at nogle ting skal smages på mange gange, før smagen accepteres. Eller kan det tænkes, om det simpelthen også har noget med lagringen af Marius´s mjød at gøre, at den er ved at have nået klimaks, og derved er næsten perfekt. Den smagte fortrinligt, tak for skænken.

Bjarni fortalte lidt om hans egen bigård med 12 stader, og hvordan det stod til. Så vidt jeg kunne forstå, har han lidt travlt og lige et stykke vej endnu. Det så vist ikke så godt ud med bla. ynglen. Her til den 1. maj skal alle stader helst være klar med bier, der ivrigt flyver ud i hans æbleplantage, og forhåbentlige giver perfekte bestøvninger. Bestøvninger der til sidst vil kvittere med store sødmefyldte og flot udviklede æbler, der vil forsøde Bjarnis liv som æbleavler i Blenstrup.

Herefter gik vi ned for at kigge på bigården, der lige nu består af 4 opstablingsstader med familier. Dertil har vi bestilt 4 trugstader, som er på vej. Som omtalt før var det simpelthen for koldt og blæsende til at åbne og kigge ned til dem, så det må vi have til gode.

Et kig i rummet ind til observationsstadet, blev det også til. Dette indvendige stade vil også snart rumme en ny familie, der er doneret af Esben Bush, Aalborg Kommune. I rummet er der allerede opstillet store flotte bi-plancher, der er lamineret og kan holde til at være udendørs. Der vil de hænge til fri beskuelse hver tirsdag.

For alle de nye medlemmer var det også interessant med et kig ind til vores materiel. Et nydeligt rum med god orden, og sådanne skal det helst se ud igennem hele sæsonen.

Vi gik indenfor og nød den varme kaffe, øl og sodavand. Snakken gik som altid lystigt omkring bierne, og deres ve og vel.

Kasser Niels Ørnbøl fik til sidst ordet, og meddelte at bestyrelsen gerne så, at folk har deres egen bidragt med. Vi har nogen dragter i klubben, som hovedsaligt er til skoleklasser. De eneste hænder der må komme i bistaderen er med handsker tilhørerende biudvalget. Forholdsregler der gerne skal reducere muligheden for sygdomme.

Endvidere kan vi på det kraftigste opfordre jer alle til at sørge for at bierne rundt om i bigårdene er synet ved enhver flytning, og registeret i det Centrale Bigårdsregister. Her vil du altid blive kontaktet og få besked ved sygdom i din nærhed. https://cbr.pdir.dk/ der skal logges ind med NemId.

Talte i aftes med nogen der får gentagne fejlmeddelelse, når der logges ind. Nu har jeg prøvet med browser Google Chrome, og kommer altid igennem. Tænker at det kan være en løsning på problemet at prøve at skifte browser.

 

Ønsker jer alle en skøn og lærerig sæson – med bier ved man aldrig.