Slyngeaften i skolebigården

Af Janne Skagbæk Jensen
14 juli 2020
IntroGråvejret og regnen der ellers havde været over Danmark hele dagen, passede bestemt ikke med foreningens program, som der tirsdag d. 14-07-2020 stod på honningslyngning. Heldige var vi, da der som med et trylleslag blev tørvejr på slaget kl. 18.00.

Vi fremmødte iførte os de medbragte hvide bi-dragter og gik ned til bierne, for at høste sommerens honning anno 2020 fra Østerådalen.

I takt med at de honningfyldte rammer blev taget fra, blev de godt beskyttet for et evt. røveri, og straks herefter blev de kørt væk på trækvogn og videre op til huset. Apropos så er trækvognen godt nok genial til opgaven. Heroppe var skolestuen blevet omdannet til slyngerum, med begge slynger sat til og masser af hvide spande, skrællestativ og forskellige andre bi-rekvisitter. Bjarni stod for´, og han viste hvorledes man med de elektriske skrællegafler, let kunne skrælle voks af tavlerne, inden de blev slynget. Så hvis ikke man havde prøvet dette før, fik man også en føling med denne fremgangs måde.

Duften af den søde honning og de søgende bier, vakte også et forbipasserende ægtepars interesse, der med nysgerrige blikke og stor interesse stak hovedet indenfor i klubhuset og fik en snak.

Alt i alt en rigtig hyggelig arbejdsaften.

Der var som altid kaffe og the på kanden. Tak for kage ?

{videobox}GvhbBck85x0| Honninghøst||style="display: block; margin-left: auto; margin-right: auto; {/videobox}