Begynderkursus 2020 i Aalborg Biavlerforening

Af Janne Skagbæk Jensen

 IntroVi kunne starte med, at det var en mørk og meget våd aften. Jamen det er jo ingen nyhed, det har det da været hele vinteren, ville i sikkert tænke. Så nu vi skriver marts måned og foråret er rigtig godt på vej, mange af de fine forårsbebudere har allerede nikket til os i et stykke tid, så tænker bare at starte sådanne…

Ih hvor har vi glædet os til at møde alle jer nye kursister til begynderkursus 2020. I år med ikke mindre end 28 tilmeldte, et flot stort hold. Der har igen været nødvendig at blive annonceret med fuldt booket hold på hjemmesiden. Så det må konstateres at foreningens ”Begynderkursus i biavl” er succesrigt, og det stadig er en meget populær fritidsinteresse i Aalborg og såmænd også på landsplan.
På dette års kursus med opstart tirsdag d. 03-03-2020, er der en god blandet skare fra yngre til ældre, kvinder som mænd og et par drenge, som alle ønsker at sidde på skolebænken og modtage læringen om vores små flyvende venner og selve arbejdet bagved - biavlen.

Som sædvanlig når Aalborg Biavlerforening holder arrangementer, er det, hvis andet ikke er nævnt, altid med mødetidspunkt tirsdag kl. 19.00 og til dette begynderkursus ingen undtagelse.

Formanden Tord Marius Lorentsen fik den våde tjans; slog paraplyen op og gik ud i regnvejret. Her ventede han med sin lommelygte oppe ved Østerådalens p-plads på alle de nye medlemmer, for at lede dem der endnu ikke er stedkendte godt på vej. Så vi var sikre på at de kunne finde vejen i mørket ned ad stien til klubhuset.

I år er det igen de to frivillige Formand Tord Marius Lorentsen og Kasser Niels Ørnbøl, der med glæde og stor entusiasme har taget ansvaret som lærer i biavlen. De vil stå for undervisningen med fem teoriaftener og et besøg hos materielforhandler OBC i Havndal. Det sidste besøg er dog ikke kun for de nye kursister, men for alle medlemmer i klubben, og der vil denne aften være 10% rabat at hente på alle varer.
Herefter mødes vi ude i skolebigården hver tirsdag aften hele sommeren igennem, hvor man vil kunne se og føle ”in real life”.
Selv være med i hvordan man håndterer bierne, iagttage og følgende få forklaringer på hvad der sker i bi familien, og ikke mindste være opdateret på hvad man skal være ekstra opmærksom på lige nu.

Undervisningen denne aften startede op med at der blev budt velkommen til skolebigården. En skolebigård, noget man er fælles om. En lille men også meget vigtig sætning, som vakte min opmærksomhed. Det er i fællesskab vi løfter, så støt godt op om vores fælles klub. Du er med til af gøre en forskel. Bi-materialer fra Dansk biavlerforening blev delt ud og kurset var hurtigt i gang med emnet ”Bierne og samfundet”.

Halvvejs inde i programmet blev der af Kirstine serveret franskbrød med dertil lækker dansk honning ude fra Marius, samt kaffe og the.

Vi sluttede aftenen med at se på materiel, røgpuster, stadekniv, børste, opstablings- og trugstader med deres fordele og ulemper samt de forskellige rammemål der findes.

Det virkede som et rigtig godt hold med stor interesse og meget spørge lystne kursister.

 

Begynderkursus 2017 https://www.aalborgbiavl.dk/galleri/billedbog/begynderkursus-2017

Begynderkursus 2018https://www.aalborgbiavl.dk/galleri/billedbog/begynderkursus-2018

Begynderkursus 2019 https://www.aalborgbiavl.dk/galleri/billedbog/begynderkursus-2019